O nas

Tomaž Dražumerič

je trener psov pomočnikov, vodnik službenega psa pri poklicni gasilski enoti Celje, mednarodni sodnik za delo reševalnih psov, pa tudi partner, oče in ljubitelj psov. V svet kinologije je vstopil z najdeno psičko Lajko, njegova ljubezen do dela s psi pa se je začela z reševanjem. S šolanjem psov se ukvarja od leta 2004. Med leti 2005 in 2015 se je kot reševalec z reševalnimi psi aktivno udeleževal iskalnih akcij in svetovnih prvenstev, med drugim reševalne misije ob potresu v Indoneziji. Ker je imel od nekdaj željo pomagati ljudem in je vedno živel zelo aktivno življenje je postal poklicni gasilec. Da lahko združi šolanje psov in pomoč ljudem, je spoznal, ko je pričel s šolanjem psov vodnikov za slepe in slabovidne ter šolanjem psov pomočnikov za gibalno ovirane. Svoje znanje vsa leta nadgrajuje v uveljavljenih šolah na Finskem, Nemčiji in Avstriji.

Nina Mlakar

je umetniška duša, partnerka, mama in pasja mama, ki si deli življenje s psi dvajset let, zadnjih 10 let pa je socializacija psov in njihova oskrba del njenega vsakdana. Aktivno sodeluje pri šolanju psov in utrjuje njihovo znanje po zastavljenem programu šolanja. Skrbi za predstavitev na socialnih omrežjih in ureja spletno stran.

“Šolanje psov vodnikov slepih in psov pomočnikov je za našo družino nekaj povsem običajnega, je naš način življenja in psi so naši družinski člani. Od leta 2010 je naš dom zapustilo kar lepo število izšolanih psov vodnikov in psov pomočnikov, ki so v pomoč pri vsakdanjih opravilih in na poteh ljudi, ki to pomoč potrebujejo, kar me zelo veseli.”

Ekipa med premorom za kavo